Irene Staat coach voor leven en werk

Fijn dat je hier bent. Als coach voor loopbaan, ondernemen en leven zal ik me even aan je voorstellen. Als je me ontmoet, zul je merken dat ik een enthousiast, toegankelijk en creatief persoon ben, met een grote liefde voor mensen. Mensen boeien mij in alles. Ik hou van je vragen en antwoorden, van je onzekerheden en overwinningen, van je weerstand en van je ware ik.

Waarom ik coach ben

Jarenlang werkte ik met plezier als communicatieadviseur voor diverse organisaties (non-profit, overheid, internationaal). Niettemin wilde ik graag doen waar ik écht warm voor loop en waar mijn grootste kracht ligt: een stimulans zijn voor mensen om een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling te zetten. Met als resultaat dat zij met voldoening (weer) effectief zijn in hun loopbaan, als ondernemer of in het dagelijks leven.
Er is niets wat ik liever doe, het is mijn natuurlijke ‘drive’.

Zodoende gooide ik in 2012 het roer om en maakte van het coachen mijn beroep. Inmiddels heb ik ruim 350 mensen in ongeveer 3000 sessies mogen begeleiden bij het bereiken van hun doel.
Wanneer je kiest voor coaching, reis ik met je mee op je ontdekkingstocht naar meer voldoening, gemoedsrust en effectiviteit in je leven, je baan of je onderneming. Ik vraag door, vraag door en vraag door. En ik prikkel, spiegel en motiveer je. Zodat je goed in jezelf kunt kijken en kunt ontdekken dat je alle antwoorden en oplossingen al in je meedraagt. Deze borrelen dan vanzelf naar boven.

Opleidingen en beroepsvereniging

De opleiding tot lifecoach&loopbaancoach heb ik gedaan bij De Balansgroep in Driebergen. Dit is een post-hbo-opleiding met NOBCO/EQA keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de opleiding aan alle eisen voor een goede coachopleiding voldoet. Ook ben ik opgeleid in systemisch werken (opstellingen).
Aanvullend heb ik onder andere een opleiding Stresscounseling gevolgd (wat is stress en wat gebeurt er met je als je stress hebt, hoe kun je stress verminderen en met de juiste leefstijl dit zo houden), ook bij De Balansgroep.
Daarnaast ben ik gecertificeerd om de TMA-methode te gebruiken. Dit is een uitgebreide talent- en motivatie-analyse die veel inzicht geeft in je drijfveren, talenten en competenties.
Ook ben ik Noloc-gecertificeerd. Dit is de beroepsvereniging voor coaches, die regelmatig toetst of een coach aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet.
Ik ben geboren in 1972. Je vindt mijn praktijk in het mooie, groene buitengebied enkele kilometers ten oosten van Amersfoort.