Coaching voor ondernemen

Je bent ondernemer of wilt starten als ondernemer. In beide gevallen is het een uitdaging. Ik weet er alles van :-)

Startend ondernemer

Ondernemen is iets doen voor een ander waar die ander iets aan heeft. In die zin is ‘voor jezelf beginnen’ geen goede term. Eigenlijk begin je voor een ander.
Maar hoe doe je dat effectief? Hoe bepaal je wat je precies gaat doen, wie je klant is en welk probleem je met je dienst of product voor hen oplost? Waarom moeten klanten nu juist bij jou zijn omdat jij je op dat punt onderscheidt van anderen? En hoe baken je af waar je wel en niet ‘van bent’? Want voor je het weet ben je 80% van de tijd bezig met opdrachten waar je eigenlijk maar 20% van de tijd mee bezig zou willen zijn. Daarom is koers kiezen voor je bedrijf zo belangrijk.
Als coach voor ondernemen help ik je om bovenstaande te bepalen. En ook om woorden te vinden om dit duidelijk te maken in gesprekken, op je website, je linkedinprofiel, en dergelijke. Ik help je om helder te krijgen wat je precies drijft en welke manier van ondernemen echt bij jou past.

Ervaren ondernemer

Je bedrijf bestaat al een tijdje en je merkt dat het tijd is om een pas op de plaats te maken en je koers eens onder de loep te nemen. Een goede reden om een coachtraject te starten.
Als coach voor ondernemen help ik je om terug te blikken op de afgelopen bedrijfsperiode en te bepalen wat je daaruit wilt meenemen naar je toekomst en wat niet. Ook kijken we naar wat je drijft en wat je sterkste kwaliteiten zijn, en hoe je je onderscheidt van anderen. Zo herijk je vanzelf je dienst, doelgroep en aanpak en wordt je je (weer) bewust van wat je drijft, wat bij je past en waar je in uitblinkt. Zodat je, het al dan niet over een andere boeg gooiend, opnieuw met succes, plezier en voldoening onderneemt.

Kennismaking en vervolgsessies

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis: tijdens dit gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. Samen kijken we hoe we aan de slag zullen gaan en hoeveel sessies daar voor nodig zijn. Meestal zijn maar een paar sessies nodig om je doel te bereiken.
Afhankelijk van wat nodig is duurt een sessie 1 uur of 1,5 uur. Ook dit bespreken we samen.

Het tarief is € 125,- per uur, exclusief BTW.